Antena 3 CNN Actualitate Religie Puțini români știu! Care e cea mai mare diferență dintre o icoană ortodoxă și una catolică

Puțini români știu! Care e cea mai mare diferență dintre o icoană ortodoxă și una catolică

Puțini români știu! Care e cea mai mare diferență dintre o icoană ortodoxă și una catolică
Sursa foto: sursa foto: Shtiu.ro
30 Oct 2019   •   17:11

Cele trei mari ramuri ale creștinismului sunt catolicismul, ortodoxismul și protestantismul. Fie că vorbim despre creștini ortodocși sau despre catolici, ambele grupuri se închină la icoane. Totuși, puțini sunt cei care pot face diferența între o icoană de origine catolică și una de origine ortodoxă. Cum poți să deosebești o icoană catolică de una ortodoxă?

  •     Obrajii lipiți: Una dintre principalele diferențe constă în poziția personajelor principale. Așadar, în cazul icoanelor ortodoxe care o înfățisează pe Fecioara Maria cu Pruncul, cele două personaje au obrajii lipiți.
  •     Părul: Părul Maicii Domnului nu se vede niciodată în cazul icoanelor ortodoxe, ci doar în cele catolice.
  •     Personajele: Cu cât personajele arată mai aproape de realitate, sunt mai umane, icoana este, cu siguranță, catolică. În icoanele ortodoxe, personajele sunt portretizate mai trase la față, mai slabe și suferinde.
  •     Semnele: În cazul icoanelor ortodoxe, Maica Domnului are, de obicei, pe umeri și pe frunte câte o stea.
  •     Culorile: Când vine vorba despre icoanele ortodoxe, veşmântul Maicii Domnului se zugrăveşte în trei culori principale: în auriu, roşu şi albastru.

Continuarea, pe Shtiu.ro.

 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close