Antena 3 CNN Actualitate Religie Racla cu moaştele Sfintei Parascheva, depusă în Curtea Mitropolitană din Iaşi

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva, depusă în Curtea Mitropolitană din Iaşi

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost depusă în Curtea Mitropolitană spre închinare. La scoaterea în procesiune a raclei cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au participat mii de pelerini.

de Georgiana Adam    |    07 Oct 2023   •   09:36

După citirea Acatistul Sfintei Parascheva, racla a fost scoasă şi purtată în procesiune în jurul catedralei, apoi a fost depusă într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropolitană.

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost purtată în procesiune de un sobor de 32 preoţi, conduşi de PS Nichifor Botoşăneanu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Preoţii vor oficia în orele următoare slujba de sfinţire a apei şi Taina Sfântului Maslu, precum şi Sfânta Liturghie.

Racla cu sfintele moaște va rămâne în baldachinul special amenajat până duminică, 15 octombrie.

În data de 14 octombrie 2023, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată, începând cu ora 9.30, pe un podium amplasat la limita cu Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane, notează Mediafax.

Pentru cei care nu vor reuşi să fie prezenţi în preajma zonei amenajate, slujba va putea fi urmărită și de la distanță, pe câteva ecrane de mari dimensiuni amplasate de Primăria Municipiului Iaşi în mai multe locuri.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close