Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhia reacționează, după ce DNA l-a pus sub acuzare pe IPS Teodosie, pentru mită

Patriarhia reacționează, după ce DNA l-a pus sub acuzare pe IPS Teodosie, pentru mită

Patriarhia reacționează, după ce DNA l-a pus sub acuzare pe IPS Teodosie, pentru mită
de M.Z.    |    17 Oct 2016   •   19:39

Patriarhia Română a anunţat că nu se pronunţă în legătură cu situaţia IPS Teodosie înainte de finalizarea anchetei, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. El a fost pus sub control judiciar pentru luare de mită şi folosirea cu rea-credinţă de documente false.

„Patriarhia Română nu se pronunţă în legătură cu situaţia IPS Teodosie. Controlul judiciar este doar o etapă incipientă a anchetei penale. Ancheta este în desfăşurare. Aşteptăm o decizie la finalul anchetei”, a declarat Vasile Bănescu, potrivit News.ro.

Totodată, purtătorul de cuvânt a spus că există autonomie la nivelul episcopiilor, iar răspunderea IPS Teodosie este personală.

„Este foarte important să aşteptăm decizia finală a anchetatorilor, răspunderea IPS Teodosie fiind una personală”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, este oficial urmărit penal de DNA. ÎPS Teodosie este acuzat că a luat mită 500 de euro, într-un dosar mai vast, care implică obținerea de subvenții agricole de la APIA.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close