Antena 3 CNN Actualitate Religie Reacția BOR la haosul provocat de AUR. Vasile Bănescu: "Un creștin nu înjură de toți zeii invocând mama adversarului"

Reacția BOR la haosul provocat de AUR. Vasile Bănescu: "Un creștin nu înjură de toți zeii invocând mama adversarului"

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru AUR în care condamnă vehement comportamentul formațiunii.

Reacția BOR la haosul provocat de AUR. Vasile Bănescu: "Un creștin nu înjură de toți zeii invocând mama adversarului"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alexandra Axinia    |    11 Mai 2023   •   09:49

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române reacționează dur la protestele de ieri de la Parlament. Vasile Bănescu a scris pe contul său de Facebook un mesaj la adresa AUR și a liderului formațiunii, George Simion. 

"Un creștin real nu agresează, nu înjură de toți zeii invocând mama adversarului, nu scuipă spre alții și mai ales în sus, nu urlă, mai ales la microfon (îi înțelege utilitatea), nu se dă în spectacol, întrucât simte ridicolul, nu (se) filmează compulsiv, nu strigă imperativ.

Creștinismul asimilat te scutește de compromitere, te îmblânzește, te rafinează lăuntric, te înțelepțește", a scris Vasile Bănescu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ziua și protestul în România. Sindicaliștii de la INS și cadrele medicale ies astăzi în stradă

Oficialul Bisericii Ortodoxe Române consideră acest tip de comportament unul care ține de huliganism. Mesajul lui Vasile Bănescu vine la doar câteva ore după ce susținătorii AUR au agresat parlamentarii în timpul mitingului neautorizat din fața Parlamentului. 

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close