Antena 3 CNN Actualitate Religie Recomandarea Bisericii despre lingurițele de plastic, contrazisă de Vasile Bănescu

Recomandarea Bisericii despre lingurițele de plastic, contrazisă de Vasile Bănescu

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, subliniază că în niciun caz Biserica n-a transmis ca oamenii să aducă la biserică lingurițe din plastic, pentru împărtășanie.

Recomandarea Bisericii despre lingurițele de plastic, contrazisă de Vasile Bănescu
28 Feb 2020   •   19:21

Vasile Bănescu a precizat, la Digi24, că persoanele care se știu cu probleme de sănătate sau care se tem de eventualitatea acestora, pot cere, în mod excepțional, în această perioadă, să primească ”din Sfânta Euharistie pentru cei bolnavi, în afara Sfintei Liturghii, nu în timpul ei. A nu se înțelege că cineva poate veni cu lingurița de acasă ca să se împărtășească în timpul Sfintei Liturghii. Pot cere în mod excepțional, în afara Sfintei Litughii, să primească Sfânta Împărtășanie din Euharistia pentru cei bolnavi”. 

Totodată, purtătorul de cuvânt BOR a afirmat că ”Biserica Ortodoxă e foarte sensibilă la tot ce presupune directivă legată de sănătatea publică și va ieși întotdeauna în întâmpinarea autorităților care recomandă anumite măsuri de protecție. Lucrurile rămân neschimbate, doar că există o grijă în plus pentru cei mai puțin curajoși, mai puțini fermi în credința lor”. 

×
Parteneri
Când avem dreptul să NU plătim facturile | Anunțul ANRE
x close