Antena 3 Actualitate Religie Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae

de Georgiana Adam    |    06 Dec 2021   •   10:26
Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae
Sursa foto: doxologia.ro

De sărbătoarea cu cruce roşie Sfântul Ierarh Nicolae, creştinii ortodocşi pot rosti cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că îndeplineşte orice dorinţă.

Sfântul Ierarh Nicolae este cel mai cunoscut şi mai iubit sfânt al Bisericii Ortodoxe. Sfântul Nicolae s-a născut în jurul anului 270, în localitatea Patara, din părinţi credincioşi şi bogaţi.

Potrivit tradiţiei, din vremea prunciei, Nicolae s-a arătat a fi un copil minunat. Se hrînea numai din sânul drept al mamei sale, iar în fiecare zi de miercuri şi de vineri, mânca o singură data şi numai dupa apusul soarelui.

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Ierarh Nicolae

"O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta.

Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin!"

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close