Antena 3 CNN Actualitate Religie Rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Muceniţă Filofteia, ocrotitoarea celor nevoiași

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Muceniţă Filofteia, ocrotitoarea celor nevoiași

Sfânta Muceniţă Filofteia, cunoscută drept ocrotitoarea oamenilor săraci, este sărbătorită de Biserica Ortodoxă pe data de 7 decembrie.

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Muceniţă Filofteia, ocrotitoarea celor nevoiași
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2023   •   11:11

Viața Sfintei Filofteia, cunoscută și sub numele de Filoteia sau Filofteia de la Curtea de Argeș, este asociată cu multe minuni.

Filofteia s-a născut într-o familie boierească, însă ea a renunțat la viața luxoasă pentru a se dedica lui Dumnezeu.

Încă de mică, Sfânta le împărţea săracilor şi celor flămânzi hainele ei, dar şi mâncarea. 

Sfânta Muceniță Filofteia a trăit o viață de rugăciune în apropierea Mănăstirii Argeșului, însă a fost supusă unor chinuri cumplite, într-o perioadă de persecuție împotriva creștinilor.

Citește și: Povestea lui Moș Nicolae. Originea tradiției cadourilor lăsate pe furiș

Se spune că Sfânta a fost arsă pe rug, însă ea a rămas nevătămată, iar focul nu i-a făcut rău.

În cele din urmă, ea a fost ucisă prin decapitare. După moartea, se spune că trupul a fost aruncat în râul Argeș, dar a fost găsit de către creștini și îngropat cu cinste.

Rugăciune către Sfânta Filofteia

"Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filofteia, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți.

Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul.

Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filofteie, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind.

Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele.

Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filofteie.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău.

Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!".

×
Subiecte în articol: Sfânta Filofteia rugaciune
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close