Antena 3 CNN Actualitate Religie Rugăciune puternică către Sfântul zilei. Ce este bine să faci, miercuri, 9 ianuarie

Rugăciune puternică către Sfântul zilei. Ce este bine să faci, miercuri, 9 ianuarie

Rugăciune puternică către Sfântul zilei. Ce este bine să faci, miercuri, 9 ianuarie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    08 Ian 2019   •   14:13

SĂRBĂTOARE 9 IANUARIE. Sfântul Mucenic Polieuct este pomenit în calendarul creştin ortodox la 9 ianuarie.

SĂRBĂTOARE 9 IANUARIE. Era din cetatea Melitina din Armenia şi a trăit în timpul împăraţilor romani Deciu (249-251) şi Valerian (253-260).

SĂRBĂTOARE 9 IANUARIE. În timpul persecuţiei împotriva creştinilor, Sfântul Mucenic Polieuct, care era apropiat de creştini dar încă nu se botezase, a ieşit în oraş şi în văzul mulţimii a rupt scrisoarea prin care se cerea autorităţilor persecutarea celor care îl mărturisesc pe Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Apoi, ca şi cum mergea spre închinăciune, a mers către statuile zeilor, care erau duse prin cetate, şi apropiindu-se de ele, apuca câte un idol şi-l trântea la pământ, sfărâmându-i pe toţi ca pe nişte vase; aşa că a zdrobit atunci doisprezece astfel de zei.

Socrul său, care avea împuternicire de la împărat să persecute pe creştini, a încercat să-l convingă să renunţe la credinţa creştină. Dar nici acesta, nici Paulina, soţia lui Polieuct, nu l-au putut convinge. Rămânând neclintit în hotărârea sa Sfântul Polieuct a fost supus la chinuri şi în cele din urmă decapitat, botezându-se în propriul său sânge.

În această zi, pe data de 9 ianuarie, de Sfântul Mucenic Polieuct, este bine pentru creştini să ţină post.

Rugăciunea puternică către Sfântul Mucenic Polieuct

 

Mucenicul Tău, Doamne, Polieuct, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

(...) Pomenirea ta cea purtătoare de lumină şi măreaţă a răsărit plină de Dumnezeiască Lumină, luminând în chip strălucit pe cei ce te laudă cu credinţă, viteazule ostaş al lui Hristos, Preafericite Polieuct, cântând Domnului, căci cu Slavă S-a preaslăvit.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Întărit fiind cu virtutea Duhului, fericite şi cu Dumnezeiască Putere fiind îmbrăcat, cu tărie ai mers spre lupta vrăjmaşului şi surpându-l pe el cu putere, cu osârdie strigai: să cântăm Domnului, căci cu Slavă S-a preaslăvit.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin

Sursa: doxologia.ro

×
Subiecte în articol: rugaciune sfant
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close