Antena 3 CNN Actualitate Religie Cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Teodora, ocrotitoarea părinţilor şi a tinerilor

Cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Teodora, ocrotitoarea părinţilor şi a tinerilor

De sărbătoarea Sfânta Împărăteasă Teodora, pe 11 februarie, creştinii ortodocşi pot rosti cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni, despre care se spune că îndeplineşte orice dorinţă.

Cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Teodora, ocrotitoarea părinţilor şi a tinerilor
Sursa foto: Unsplash.com | Joe Raedle
de Georgiana Adam    |    11 Feb 2022   •   07:00

Pe 11 februarie, Biserica Ortodoxă o sărbătoreşte pe Sfânta Teodora, împărăteasa. Aceasta a fost soţia împăratului Teofil, cel care era împotriva sfintelor icoane.

După ce împăratul Teofil a trecut la cele veşnice, Sfânta Teodora a adunat un sobor de preoţi, cu ajutorul cărora a reuşit să readucă în biserică sfintele icoane. 

Rugăciune către Sfânta Împărăteasa Teodora. Se rosteşte pe 11 februarie 

"O, Prea Cuvioasă Maică Teodora, care din copilărie pe Hristos L-ai iubit și pentru dragostea Lui în toată viața ta te-ai nevoit; multe nevoințe și ispite ai suferit și în viața cea pustnicească, cu darul lui Dum­nezeu, ai sporit.

Cu mulțimea înfrânării și a lacrimilor celor duhovnicești, sufletul tău l-ai luminat și în singurătatea pustiei cu isprăvile faptelor tale celor bune ai strălucit.

Pustia Sihlei cu viața ta o ai sfințit și pildă sihaștrilor te-ai făcut. Iar Prea Bunul Dumnezeu, la vremea cuvenită, sfințenia vieții tale a des­coperit-o și ca pe o comoară ascunsă lumii te-a arătat.

De aceea, și noi nevrednicii, cu evlavie și cu credință, cerem sfintele tale rugăciuni și te chemăm: roagă-te Prea Înduratului nostru Mântuitor, ca și noi păcătoșii în vremea vieții noastre și în vremea sfârșitului nostru să do­bândim mila și mântuirea Lui, spre a slăvi și a ne închina în veacul de acum și în cel viitor Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin!"

×
Subiecte în articol: calendar ortodox Sfânta Teodora
Parteneri
Este haos pe şosele şi în vămi. Circulaţia este infernală!
x close