Antena 3 CNN Actualitate Religie Rugăciunea pe care să o spui atunci când ești bolnav. Se citește către Sfântul Ioan Rusul, ocrotitorul celor necăjiţi

Rugăciunea pe care să o spui atunci când ești bolnav. Se citește către Sfântul Ioan Rusul, ocrotitorul celor necăjiţi

Sfântul Ioan Rusul este prăznuit pe 27 mai. Cu prilejul acestei sărbători, creştinii ortodocşi pot rosti cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Rusul, despre care se spune că vindecă orice suferinţă sufletească şi trupească.

Rugăciunea pe care să o spui atunci când ești bolnav. Se citește către Sfântul Ioan Rusul, ocrotitorul celor necăjiţi
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3    |    27 Mai 2022   •   07:00

Sfântul Ioan Rusul s-a născut în jurul anului 1690 din părinţi creştini. Luat de tânăr în Armată, participă în anul 1711 la un război ruso-turc. După acest război, mulţi soldaţi ruşi au fost vânduţi ca robi, printre care si Sfântul Ioan Rusul.

A primit de la Dumnezeu darul de a cunoaşte momentul trecerii sale la cele veşnice. Preotul care l-a împărtaşit înainte de moarte, i-a adus Sfânta Împărtăşanie într-un măr, pentru a fi ferit de fanatismul turcilor. După ce s-a împărtăşit, a trecut la cele vesnice, în anul 1730.

Rugăciunea pe care să o spui atunci când ești bolnav

"Bucurându-mă de dumnezeiasca mărire la care te-ai înălțat, o, Sfinte Ioane, îndrăznesc să alerg la ajutorul tău pentru tămăduire. Știu, Părinte, că încercările vin din rânduiala lui Dumnezeu.

Știu că prin boala trupului sufletul se curățește și că răbdarea este răsplătită de Dumnezeu. Dar de multe ori norii negri ai deznădejdii îmi tulbură mintea și mă depărtează de rugăciune.

De aceea, dar, o, Sfinte, găsesc alinare în cugetarea la vindecările tale minunate. Tu ai tămăduit mulțimea de copii, spre bucuria părinților lor. Tu ai îndreptat spatele bătrânei gârbove, tu ai dat sănătate femeii bolnave, spre bucuria copiilor ei.

Tu l-ai vindecat pe bătrânul Atanasie care s-a uns cu untdelemn din candela ta. Tu ai îndepărtat cheagurile de sânge din capul Vasulei și l-ai tămăduit pe doctorul necredincios.

Știind grabnica ta mijlocire, te rog, o, Sfinte Ioane, ia viața mea în mâinile tale și mijlocește precum știi mântuirea mea. Dacă voia Domnului este să duc cu răbdare crucea bolii, dă-mi putere și ajută-mă să nu cârtesc din cauza neputințelor.

Dar dacă Bunul Dumnezeu se va milostivi de mine pentru rugăciunile tale, atunci să mă tămăduiești fără șovăială, noule doctor fără-de-arginți, ca văzând aceasta să-ți mulțumesc ție și să-L laud în vecii vecilor pe Doctorul sufletelor și al trupurilor, prin cântarea: Aliluia!"

×
Subiecte în articol: rugaciune Sfântul Ioan Rusul

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Horoscop 30 mai 2023. Racii merg pe instinct, Berbecii trec printr-un test
x close