Antena 3 CNN Actualitate Religie Rugaciunea care se rosteste la ziua de naștere sau a numelui

Rugaciunea care se rosteste la ziua de naștere sau a numelui

Rugaciunea care se rosteste la ziua de naștere sau a numelui
22 Ian 2019   •   21:50

Dacă purtați nume de sfânt sau aniversați împlinirea unei vârste, există o rugăciune specială care se rostește cu această ocazie.

„Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea să-Ți mulțumesc cu vrednicie pentru viață ce mi-ai dat?

Tu m-ai scos din întunericul neființei și viață mea este un dar al bunătății Tale, care m-a păzit până acum, mă sprijineste în necazuri și-mi întâmpina trebuințele.

Tu ești Cel ce priveghezi asupra mea, îndreptezi pașii mei în calea binelui și mă aperi de ispite.

Când mă rătăcesc, Tu mă întorci în calea poruncilor Tale,- când mă poticnesc, Tu mă sprijinesti; când cad, Tu mă ridici,- și când păcătuiesc, Tu mă întorci și-mi deschizi părințeștile Tale brațe.

O, cât de multe sunt datoriile mele către Ține, pentru că mi-ai dat viață și mi-ai dat în toate zilele semne despre părintească Ta bunătate și îngrijire.

Plin, așadar, de vie recunoștință, Ție îți închin toate zilele vieții mele, și mai ales această zi de sărbătoare pentru mine, și mă rog cu umilință că bunătatea Ta să nu mă părăsească în tot timpul vieții mele, și înțelepciunea Ta să mă povatuiasca totdeauna în calea binelui și fericirii, pentru rugăciunile și mijlocirile sfântului (numele sfântului al cărui hram îl porți) și ale Preacuratei Maicii Tale. Amin”, potrivit doxologia.ro.

×
Subiecte în articol: rugaciune nume
Parteneri
Bani de la stat pentru români! Condiţia pentru 1.500 de lei în fiecare lună
x close