Antena 3 Actualitate Religie RUSALII 2019. Ce să faci de RUSALII pentru a avea noroc

RUSALII 2019. Ce să faci de RUSALII pentru a avea noroc

de S.T.    |    12 Iun 2019   •   15:31
RUSALII 2019. Ce să faci de RUSALII pentru a avea noroc
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

RUSALII 2019. CE SĂ FACI DE RUSALII PENTRU A AVEA NOROC. Rusaliile sau Cincizecimea, una dintre cele mai vechi sărbători creştine, este cunoscută şi ca ziua întemeierii Bisericii, când s-au convertit la creştinism 3.000 de oameni. De Rusalii se leagă mai multe superstiţii şi oamenii păstrează încă unele tradiţii: îşi împodobesc casele cu frunze sfinţite de tei sau de nuc, pentru a îndepărta duhurile rele, ung uşile cu usturoi, pentru a fi feriţi de ghinion tot anul şi dansează Jocul Căluşarilor, pentru a alunga spiritele Ielelor care vin să facă rău.

CE SĂ FACI DE RUSALII PENTRU A AVEA NOROC. Ortodocşii sărbătoresc, duminică şi luni, Cincizecimea sau Pogorârea Sfântului Duh peste sfinţii apostoli, sărbătoare creştină care mai este cunoscută în popor ca Rusalii sau Duminica Mare.

CE SĂ FACI DE RUSALII PENTRU A AVEA NOROC. Sărbătoarea Rusaliilor este una dintre cele mai vechi sărbători creştine, împreună cu cea a Paştilor, fiind prăznuită încă din vremea sfinţilor apostoli.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close