Antena 3 Actualitate Religie SĂPTĂMÂNA MARE. Alimentele pe care nu trebuie să le consumi în această perioadă, chiar dacă sunt de post! E mare păcat!

SĂPTĂMÂNA MARE. Alimentele pe care nu trebuie să le consumi în această perioadă, chiar dacă sunt de post! E mare păcat!

22 Apr 2019   •   16:52
SĂPTĂMÂNA MARE. Alimentele pe care nu trebuie să le consumi în această perioadă, chiar dacă sunt de post! E mare păcat!
Sursa foto: foto: Pexels.com

Din Duminica Floriilor și până în Sâmbăta dinaintea Paştelui, suflarea credincioasă traversează Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, așa cum este cunoscută în popor, o perioadă de post, rugăciune și tristețe, rememorând chinurile Mântuitorului Iisus Hristos.

Cu toate acestea, puține dintre noi mai putem afirma, cu mâna pe inimă, că onorăm așa cum se cuvine această perioadă. Dacă îți dorești totuși să intri în legătură cu tradițiile strămoșești și să cinstești obiceiurile bunicilor și străbunicilor tăi, află care sunt cele două alimente pe care să le eviți în Săptămâna Mare!

Oțetul și urzicile, interzise în Săptămâna Mare

Câte dintre noi ne rugăm asiduu, în fiecare seară, sau recitim relatarea chinurilor Mântuitorului din Biblie, în Săptămâna Patimilor? La fel de puține reușim să ne facem loc în programul încărcat pentru a merge la biserică sau să ne luăm liber în Vinerea Mare, pe care tradiția creștină ne recomandă să o petrecem în post negru!

Continuarea, pe Ortodoxia.me.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close