Antena 3 CNN Actualitate Religie Sărbătoare religioasă pe 16 februarie. Cea mai puternică rugăciune pentru alungarea supărărilor

Sărbătoare religioasă pe 16 februarie. Cea mai puternică rugăciune pentru alungarea supărărilor

Este o sărbătoare importantă în Calendarul Ortodox. În această zi, credincioșii rostesc o rugăciune puternică, pentru a scăpa de necazuri și supărări.

Sărbătoare religioasă pe 16 februarie. Cea mai puternică rugăciune pentru alungarea supărărilor
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2024   •   06:00

Pe data de 16 februarie, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Mucenici Pamfil preotul și Valent diaconul (pomenit, mai rar, și cu denumirea de Valentin).

În această zi, românii prăznuiesc pătimirea celor doisprezece Sfinți Mucenici: Pamfil preotul, Valent diaconul, Pavel, Porfirie și ceilalți.

Toți acești mucenici din Cezareea Palestinei au fost persecutați pentru dragostea lor pentru Hristos.

Sfântul Mucenic Pamfil, preot al cetății, a avut o misiune foarte importantă, având grijă să îndrepte greșelile făcute de copiști în textul Noului Testament.

Valent, diaconul bisericii Eliei, ştia pe de rost dumnezeiasca Scriptură.

După diferite chinuri pe care le-au suferit pentru Hristos, Pamfil și Valent au fost ținuți în temniță timp de doi ani, alături de Pavel, care fusese aruncat în foc pentru credința lui.

Aceștia au fost întemnițați în timpul domniei lui Urban, iar alături de ei s-au mai aflat în temniță alți cinci frați mărturisitori ai lui Hristos, Ilie, Isaia, Ieremia, Samuil si Daniil.

În final, cei opt mărturisitori au fost scoși din temniță și decapitați. Tot atunci a fost ucis și Porfirie, un tânăr care a fost pus în groapă de viu, după ce a încercat să îngroape trupurile mucenicilor.

De asemenea, tot acum au dobandit moarte mucenicească Teodul și Iulian, care, în timpul înmormântării mucenicilor au sărutat sfintele lor moaște, notează crestinortodox.ro.

Rugăciunea către Sfinții Mucenici Pamfil și Valent

Printr-o rugăciune deosebit de puternică, Sfinții Mucenici Pamfil și Valent vor mijloci ajutorul cerut din partea lui Dumnezeu.

Această rugăciune închinată lor se rosteșe în perioade grele, provocate de supărări, neajunsuri sau boală.

”Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Fiind puşi înaintea groaznicelor unelte de chinuri, vitejii luptători ai Domnului, bucurându-se, cu bărbăţie plină de curaj au răbdat chinurile, neţinând seama de trup. Pentru aceasta au şi moştenit Veşnica Slavă şi acum se roagă pentru noi, cei care lăudăm chinurile lor.

Neîndurând a lua în seamă cele de pe pământ, Fericiți Mucenici Pamfil și Valent, ați luminat Dumnezeiasca vieţuire cu nevoinţa pe care din pruncie ați urmat-o.

Mucenicii tăi, Doamne, Pamfil și Valent, cu adevărat într-armându-se cu tărie împotriva tiranilor vrăjmaşi, cu armele credinţei i-a biruit pe ei; şi încununându-se cu cunună de la Dumnezeu, s-au numărat în Ceata îngerilor; cu care împreună neîncetat se roagă, să ne mântuiască de ispite, de supărări şi de chinurile cele veşnice, cei ce îi fericesc pe dânşii cu credinţă.

Acum și pururea, și-n vecii vecilor, Amin!”

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close