Antena 3 CNN Actualitate Religie Sărbătoare mare pe 18 august. Ce sfânt este pomenit

Sărbătoare mare pe 18 august. Ce sfânt este pomenit

Sărbătoare mare pe 18 august. Ce sfânt este pomenit
Sursa foto: Foto: crestinortodox.ro
17 Aug 2018   •   23:59

Creștin-ortodocșii îl prăznuiesc pe data de 18 august, pe Sfântul Ioan de Rila, cunoscut și ca ocrotitor al poporului bulgar și unul dintre cei mai reprezentativi sfinți ai Bisericii Ortodoxe Bulgare.


Sfântul Ioan de Rila a fost primul sihastru bulgar, fiind venerat ca sfânt încă de pe vremea când era în viață. Legendele create în jurul său spun că animalele sălbatice veneau în mod liber la el și păsările i se așezau pe mâinile sale. Ucenicii săi au fondat mai multe biserici în onoarea sa, inclusiv celebra Mănăstire Rila. Una dintre aceste biserici, "Sf. Ivan Rilski" și a fost descoperită abia în anul 2008, în orașul Veliko Tărnovo. Astăzi, Sfântul Ioan de Rila, prăznuit în fiecare an pe 18 august, dar și pe 19 octombrie, este cinstit ca sfântul patron al bulgarilor și ca unul dintre cei mai importanți sfinți ai creștinismului bulgar, scrie doxologia.ro.

Sfântul Ioan de Rila este reprezentat pe reversul monedei bulgare de o leva începând cu anul 2002. Este prăznuit pe 18 august și pe 19 octombrie.

Sursa: crestinortodox.ro.

×
Subiecte în articol: sarbatoare sfant
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close