Antena 3 CNN Actualitate Religie Sărbătoare pentru creștini. Astăzi prăznuim un mare sfânt

Sărbătoare pentru creștini. Astăzi prăznuim un mare sfânt

Sărbătoare pentru creștini. Astăzi prăznuim un mare sfânt
02 Mar 2016   •   09:42

Pe 2 martie, creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Teodot care a trăit în timpul împăratului roman Liciniu.

Sfântul Teodot a fost un propovăduitor al Sfintei Scripturi care a ajuns și în insula Cipru, unde a fost hirotonit episcop al cetății Cirene. Acesta a fost prins în timpul persecuțiilor și a fost chinuit, i s-au bătut piroane în picioare şi a fost silit de ostași ca să alerge așa. Când a fost torturat s-a rugat la Hristos.

Mulți din cei care au văzut o răbdare ca a lui și cuvintele ce curgeau ca mierea, au crezut în Hristos și își băteau joc de idoli, iar pe stăpânitorul la poruncile căruia era atât de rău chinuit un om îl ocărau și numele lui Hristos îl preamăreau, potrivit Agerpres. Aflând de aceasta, guvernatorul a poruncit ca iarăși să fie aruncat în temniță, căci zicea el să nu înșele poporul cu fermecătoarele lui învățături.

Sfântul Teodot a rămas în închisoare până în anul 313, an în care împăratul Constantin cel Mare a dat edictul de la Milan, act prin care toți creștinii întemnițați și-au recăpătat libertatea. După aceasta și-a reocupat scaunul episcopal și după încă doi ani de slujire în acest scaun și-a sfârșit viața.

×
Subiecte în articol: sarbatoare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close