Antena 3 CNN Actualitate Religie E sărbătoare în casele a peste 650.000 de români. "La mulţi ani" de Sfântul Andrei

E sărbătoare în casele a peste 650.000 de români. "La mulţi ani" de Sfântul Andrei

E sărbătoare în casele a peste 650.000 de români. "La mulţi ani" de Sfântul Andrei
de S.T.    |    30 Noi 2015   •   08:30

Peste 650.000 de români îşi serbează onomastica astăzi. Mii de credicioşi din întreaga ţară au ajuns la Galaţi pentru a se ruga la moaştele Sfântului Andrei.

Cele mai întâlnite nume sunt Andrei şi Andreea, însă sunt şi români care poartă derivate ale acestor nume, cum ar fi Andra sau Andras.

Sfântul Andrei este cunoscut ca Ocrotitorul României şi este considerat apostolul românilor sau creştinătorul poporului român.

Din Biblie aflăm că Andrei este fratele apostolului Petru. Originari din Betsaida, localitate situată pe malul Lacului Genezaret, ei aveau o casă în Capernaum și erau pescari. Evanghelia lui Ioan spune că Andrei ar fi fost mai întâi ucenic al lui Ioan Botezătorul. Când a văzut, a doua zi după Botezul lui Iisus în Iordan, pe dascălul său Ioan arătând către Iisus și zicând: “Iată Mielul lui Dumnezeu, cel ce ridică păcatul lumiiă”, Andrei l-a urmat pe Hristos, spunându-i fratelui său Petru: “Am găsit pe Mesia, care se tâlcuiește Hristos”. De aceea Andrei a fost numit “Cel dintâi chemat”.

Numele “Andrei” derivă din grecescul “Andreas”, care înseamnă “viteaz”, “bărbătesc”.

×
Subiecte în articol: sfantul andrei romani onomastica sarbatoare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close