Antena 3 CNN Actualitate Religie Sf. Andrei, tradiții și obiceiuri. Este noaptea când fetele nemăritate își află ursitul. Iată ce trebuie să faceți pentru asta

Sf. Andrei, tradiții și obiceiuri. Este noaptea când fetele nemăritate își află ursitul. Iată ce trebuie să faceți pentru asta

Sf. Andrei, tradiții și obiceiuri. Este noaptea când fetele nemăritate își află ursitul. Iată ce trebuie să faceți pentru asta
29 Noi 2018   •   21:55

Sf. Andrei, tradiții și obiceiuri. Ajunul de Sfantul Andrei aduce multa forfota pentru fete.

Sf. Andrei, tradiții și obiceiuri. Fetele de maritat abia asteapta venirea serii ca sa-si poata afla ursitul in timp ce femeile se ocupa de protectia casei si a gospodariei pentru tot anul ce va urma.

Sf. Andrei, tradiții și obiceiuri. Ca sa si reuseasca aceste lucruri atat fetele cat si femeile trebuie sa parcurga ritualuri traditionale a caror vechime inca nu a fost stabilita cu exactitate de catre specialistii in folclor si etnologie.

Sf. Andrei, tradiții și obiceiuri. Pentru a sti cine le va fi sot, fetele apeleaza la celebra turta din aluat foarte sarat, care dupa ce este gata de framantat sfarseste coapta pe carbuni incinsi.

Sf. Andrei, tradiții și obiceiuri.  Jumatate este mancata inainte de culcare pentru a face sete, iar cealalta jumatat pusa in stergar sub perna pana dimineata.

Sf. Andrei, tradiții și obiceiuri. Visul in care un tanar vine sa-i aduca apa de baut tinerei fete, va fi visat numai daca maritisul va avea loc in perioada ce urmeaza postului.

Sf. Andrei, tradiții și obiceiuri. Daca viitorul sot refuza sa apara in vis cu apa de baut, atunci fata respectiva va trebui sa mai astepte.

Sf. Andrei, tradiții și obiceiuri. Pe cat de nerabdatoare sunt fetele sa puna in practica acest obicei, pe atat de ocupate sunt mamele si bunicile lor, cu alte indeletniciri ce trebuiesc facute numai in ajun de Sf. Andrei.

 

×
Subiecte în articol: Tradiţii şi obiceiuri
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close