Antena 3 CNN Actualitate Religie SF. ȘTEFAN, tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci în această zi pentru a avea spor în casă

SF. ȘTEFAN, tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci în această zi pentru a avea spor în casă

SF. ȘTEFAN. În cea de-a treia zi de Crăciun, creștinii sărbătoresc pe Sfântul Ștefan, unul dintre ucenicii lui Iisus şi primul martir al Bisericii.

SF. ȘTEFAN, tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci în această zi pentru a avea spor în casă
26 Dec 2019   •   19:56

SF. ȘTEFAN. Pentru sporul casei şi pentru sănătatea rudelor suferinde, trebuie să-l cinstim pe Sfântul Mucenic Ştefan prin fapte bune, iar reconcilierile sunt binevenite în această zi.

SF. ȘTEFAN. În ziua praznicului, este bine să evităm deplasările în zone montane şi în locuri izolate, care ne pun viaţa în primejdie. În tradiţie se mai spune că pentru sporul casei şi sănătatea rudelor bolnave sau păgubite este bine ca în 27 decembrie să dăruim icoana Sfântului Ştefan sau o candelă nouă, aprinsă.

SF. ȘTEFAN. În semn de iubire, preţuire şi respect pentru Sfântul Ştefan, dar şi ca dovadă de iubire şi înţelegere, este bine să ne împăcăm cu persoanele cu care suntem certaţi, spun preoţii.

SF. ȘTEFAN. În România, în unele locuri din Muntenia gospodinele pregătesc aşa-numitele Pâinici ale lui Ştefan, făcute în forme rotunde, dintr-un aluat foarte asemănător cu cel de cozonac. Se obişnuieşte că aceste pâinici să se ungă cu miere. De asemenea, pâinicile amintesc creştinilor de pietrele cu care a fost ucis Sfântul Ştefan. Odată ce sunt sfinţite de preot la biserică, painicile se împart  persoanelor tinere, care poartă numele primului mucenic Ştefan, pentru pomenirea sufletelor celor care au murit în împrejurări dramatice.

SF. ȘTEFAN. Tot în această zi este bine să se dea în dar o icoană a Sfântului Ştefan sau o candelă nouă aprinsă pentru sănătatea rudelor bolnave, dar şi pentru sporul casei. Tot ca un semn al iubirii, preţuirii şi respectului este bine ca în această zi persoanele certate să se împace. Pentru sporul casei şi pentru sănătatea rudelor cu probleme mari de sănătate, trebuie să-l cinstim pe Sfântul Mucenic Ştefan prin fapte bune, iar reconcilierile sunt binevenite în această zi.

×
Subiecte în articol: Sf. Ștefan Tradiţii şi obiceiuri
Parteneri
x close