Antena 3 Actualitate Religie SFÂNTA MARIA MARE. Ce se întâmplă de ADORMIREA MAICII DOMNULUI

SFÂNTA MARIA MARE. Ce se întâmplă de ADORMIREA MAICII DOMNULUI

14 Aug 2015   •   23:06
SFÂNTA MARIA MARE. Ce se întâmplă de ADORMIREA MAICII DOMNULUI
SFÂNTA MARIA MARE. ADORMIREA MAICII DOMNULUI. Adormirea Maicii Domnului sau Sântămaria Mare, una dintre marile sărbători ale bisericii creştine, prăznuită în 15 august, marchează trecerea de la vară la toamnă şi totodată Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor.

SFÂNTA MARIA MARE. ADORMIREA MAICII DOMNULUI. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită de ortodocşi şi catolici în fiecare an, pe data de 15 august. Ea este cunoscută în Apus sub numele de Înălţarea cu trupul la cer a Maicii Domnului. Este sărbătoarea în amintirea zilei în care Fecioara Maria şi-a dat obştescul sfârşit. Nu se ştie cu exactitate nici anul, nici ziua când "a adormit Sfânta Fecioară".

SFÂNTA MARIA MARE. ADORMIREA MAICII DOMNULUI. În 15 august este celebrată şi Ziua Marinei, deoarece Maica Domnului este ocrotitoarea marinarilor. La malul mării, dar şi în oraşele dunărene sunt organizate ample serbări.

SFÂNTA MARIA MARE. ADORMIREA MAICII DOMNULUI. În părţile Moldovei, Sfânta Maria Mare este considerată "a morţilor", fiind pomeniţi toţi cei care au numele pornind de la cel al Preacuratei şi doar la Sfânta Maria Mică (8 septembrie) sunt sărbătoriţi cei care poartă acest nume.

SFÂNTA MARIA MARE. ADORMIREA MAICII DOMNULUI. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului prefaţează deschiderea sezonului de nunţi (16 august-14 noiembrie), începerea târgurilor şi iarmaroacelor de toamnă, a praznicelor de pomenire a morţilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close