Antena 3 CNN Actualitate Religie SFÂNTUL NICOLAE. Colindul cu care-l aşteptăm pe Moş Nicolae - VIDEO

SFÂNTUL NICOLAE. Colindul cu care-l aşteptăm pe Moş Nicolae - VIDEO

SFÂNTUL NICOLAE. Colindul cu care-l aşteptăm pe Moş Nicolae - VIDEO
05 Dec 2019   •   10:37

SFÂNTUL NICOLAE. Vineri, 6 decembrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni. Conform tradiţiei, în seara de ajun (5 decembrie) Moş Nicolae trece pe la casele oamenilor aducându-le daruri, în special copiilor cuminţi. Numele Sfântului este legat de acest obicei, de a dărui, totul plecând de faptele pe care Nicolae le-a făcut în timpul vieţii.

SFÂNTUL NICOLAE. De ziua Sfântului Nicolae se leagă şi obiceiul începerii perioadei colindatului. De aceea a apărut în popor chiar o colindă dedicată sfântului. În versurile colindului sunt amintite credinţa, slujirea ca arhiereu şi milostenia de care dădea dovadă acesta.

SFÂNTUL NICOLAE. Colindul Sfântului Nicolae - sursa: Tineretul Ortodox

SFÂNTUL NICOLAE. „Bucură-te, bucură-te, Nicolae Mare Sfinte. De la Mira Arhiereu Temător de Dumnezeu, Îndreptător în credinţă, Ajutor în suferinţă, Când pe lume ai venit, Semnul crucii ai făcut, Nicolae Arhiereu Temător de Dumnezeu, Miercurea şi vinerea Niciodată nu mânca, Pe bolnavi i-ai vindecat, Pe săraci i-ai ajutat, Creştinii din acest sat Ţie s-au încredinţat, Creştinii din acest sat Ţie s-au încredinţat...”

×
Subiecte în articol: Sfantul Nicolae
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close