Antena 3 CNN Actualitate Religie Ultima apariţie a lui Arsenie Boca

Ultima apariţie a lui Arsenie Boca

Ultima apariţie a lui Arsenie Boca
28 Oct 2015   •   14:15

Arsenie Boca se arată credincioşilor și pe smartphone-uri. După suveniruri cu chipul preotului sau icoane care lăcrimează, mai nou a apărut și o aplicație pentru telefoanele mobile care te ajută să te rogi împreună cu cel supranumit "Sfântul Ardealului", scrie citynews.ro.

În timp ce credincioșii își fac cruce când se gândesc ce au mai putut născoci programatorii, reprezentanții bisericii spun că aceste manevre de marketing ascund scopuri mai puțin duhovnicești.
Aplicația poartă chiar numele preotului, Arsenie Boca, și poate fi descărcată pe aproape toate telefoanele inteligente. Odată instalată, ea îți permite să te rogi alături de cel supranumit "Sfântul Ardealului" pentru bani, sănătate, dragoste sau noroc. Credincioșii au rămas fără cuvinte când au auzit de o asemenea năzdrăvănie.

"Mi se pare că cineva vrea să facă bani de pe urma acestei credințe și că se exagerează un pic", spune un clujean.

Nici alţii nu sunt de acord cu acest lucru şi consideră ca ar trebui să rămână sfinţii cu sfinţii şi marketingul cu marketingul.

Există însă și persoane care cred că o astfel de aplicație îi ajută să se roage mai cu folos. "Pentru o persoană care este credincioasă nu este nicio noutate să se roage în orice loc, prin orice metodă", spune un alt clujean.

Reprezentanții bisericii ortodoxe acuză însă faptul că Arsenie Boca a devenit un brand care produce bani frumoși.

"Evident că exploatează un brand. Deja asistăm, să folosim un termen mai profan, la construirea unui brand Arsenie Boca, care se vinde. Noi sperăm că intențiile celor care au făcut aplicația să fie mai mult sufletești și duhovnicești", spune Bogdan Ivanov, purtător de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

După numai câteva zile de la lansare, aplicația a fost descărcată de câteva mii de persoane. Și asta nu e tot. Pe rețelele de socializare au apărut deja numeroase pagini cu numele lui Arsenie Boca, dar și parodii care ironizează isteria creată în jurul celui supranumit "Sfântul Ardealului".


sursa: citynews.ro



×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close