Antena 3 CNN Actualitate Religie Vestea aşteptată de milioane de români. Când va fi canonizat Arsenie Boca

Vestea aşteptată de milioane de români. Când va fi canonizat Arsenie Boca

Vestea aşteptată de milioane de români. Când va fi canonizat Arsenie Boca
01 Oct 2015   •   11:36

Arsenie Boca urmează să fie canonizat. Părintele este considerat cel mai mare duhovnic al secolului trecut, iar vestea a fost primită cu multă bucurie de credincioşi. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române spun însă că procesul de canonizare poate să dureze chiar şi un deceniu.

 
După ce mii de credincioşi au cerut într-o petiţie pe internet canonizarea lui Arsenie Boca, se pare că dorinţa lor a început să prindă contur.
 
Procesul este unul de lungă durată şi cuprinde mai multe etape. Mai întâi, reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei trebuie să strângă dovezi despre viaţa părintelui. 
 
Mulţi credincioşi spun că, pentru ei, părintele Arsenie Boca e sfânt, chiar dacă nu este canonizat. 
 
Mănăstirea Prislop, locul unde părintele Arsenie Boca şi-a petrecut cea mai mare parte din vaţă, atrage zi de zi sute de credincioşi din toată ţară. Cu toţii speră ca rugăciunile le vor fi ascultate şi vor primi ajutor din partea părintelui. 
 
Călugăr vizionar, stareţ la Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus, apoi la Prislop, şi pictor de biserici, părintele a fost închis de mai multe ori de securitate. Cei care l-au cunoscut vorbesc despre el ca despre un om al lui Dumnezeu. Părintele Arsenie Boca a murit cu o lună înainte de Revoluţie, în 1989. 
 
 
 

×
Subiecte în articol: Arsenie Boca canonizare sfant
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close