Antena 3 CNN Actualitate Replica lui Bănescu pentru Gheorghiță, după ce a cerut implicarea bisericii în vaccinare

Replica lui Bănescu pentru Gheorghiță, după ce a cerut implicarea bisericii în vaccinare

Datorăm medicilor nu doar respect, ci și deplina noastră încredere și recunoștință, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, după ce medicul Valeriu Gheorghiță a cerut implicarea bisericii în vaccinare.

Replica lui Bănescu pentru Gheorghiță, după ce a cerut implicarea bisericii în vaccinare
de Alexandra Dima    |    06 Oct 2021   •   21:07

Întrebat, miercuri, de Mediafax despre îndemnul medicului Valeriu Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a răspuns că datorăm medicilor încredere deplină.

„Da, în mod evident, mai ales într-un context sufocat de tulburare, îngrijorare, suferință și moarte provocate de o boală perfidă, pe care trebuie să o luăm cu adevărat în serios, datorăm medicilor nu doar respect pentru știința lor de carte și pentru eforturile uriașe depuse în spitalele asaltate de bolnavi, ci și deplina noastră încredere și recunoștință”, a afirmat Bănescu.

Medicul Valeriu Gheorghiță, întrebat miercuri dacă este nevoie de o mai mare implicare a bisericii în difuziunea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID, a spus că da și că mesajul pe care îl aşteaptă oamenii este: „Populaţia să aibă încredere în medici” și „oamenii să-şi iubească mai mult aproapele”.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close