Antena 3 CNN Actualitate „Risc imediat” de atentate teroriste, vizând în principal turiștii care vor vizita Europa în cursul verii

„Risc imediat” de atentate teroriste, vizând în principal turiștii care vor vizita Europa în cursul verii

„Risc imediat” de atentate teroriste, vizând în principal turiștii care vor vizita Europa în cursul verii
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
de S.T.    |    31 Mai 2016   •   17:34

Departamentul de Stat american avertizează că, până la sfârşitul lunii august, există riscul unor atacuri teroriste majore în ţări ale Uniunii Europene, în principal la Euro 2016, recomandându-le cetăţenilor americani să fie vigilenţi.

„Avertizăm turiştii care vor vizita Europa în cursul verii că teroriştii pregătesc atentate în locuri aglomerate, în special la evenimente majore”, a comunicat Departamentul de Stat american marţi după-amiază.

„Sunt vizate zone turistice, restaurante, centre comerciale şi reţele de transport”, avertizează Departamentul de Stat, precizând că alerta de călătorie rămâne valabilă până pe 31 august.

Conform serviciilor secrete americane, teroriştii ar putea comite atacuri la meciuri ale Campionatului european de fotbal (Euro 2016 - turneu care începe în Franţa pe 10 iunie) şi la Zilele Tineretului Catolic, la sfârşitul lunii iulie în Polonia.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atacuri teroriste Washington
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close