Antena 3 CNN Sport Fotbal extern SUA: Campionatul european de fotbal din 2016, țintă pentru teroriștii ISIS

SUA: Campionatul european de fotbal din 2016, țintă pentru teroriștii ISIS

SUA: Campionatul european de fotbal din 2016, țintă pentru teroriștii ISIS
Sursa foto: Foto: youtube.com
31 Mai 2016   •   18:52

Campionatul european de fotbal din 2016, găzduit de Franța, ar putea fi ținta teroriștilor ISIS, conform informațiilor Departamentului de Stat american, citat de BBC.

Campionatul este programat pentru perioada 10 iunie – 12 iulie, în diverse locații.

În acest sens, Departamentul de Stat a emis o avertizare de călătorie pentru cetățenii americani care au de gând să se deplaseze în Europa pentru eveniment.

Presa franceză anunța, în urmă cu o lună, că ISIS plănuiește atentate în timpul Euro 2016. Mohamed Abrini, teroristul capturat în Belgia, dezvăluia, la acel moment, planuri ale jihadiștilor.

Conform lui Abrini, printre țintele teroriștilor este și arena Saint-Denis, care va găzdui meciul dintre Franța și România, pe 10 iunie. Acesta este jocul de deschidere de la Euro 2016.

Măsurile de securitate franceze au fost intensificate în lunile care au urmat după atacurile de la Paris din noiembrie care s-au soldat cu 130 de morţi şi oficiali francezi, dar şi din cadrul UEFA au încercat să atenueze îngrijorarea privind producerea unor evenimente violente în timpul Euro 2016.

UEFA intenţionează să recruteze cel puţin 10.000 de agenţi de securitate privaţi pentru desfăşurarea turneului Campionatului European şi la fiecare dintre cele zece stadioane se vor afla la fiecare meci în jur de 900 de agenţi de securitate.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close