Antena 3 CNN Actualitate O româncă cere despăgubiri de la statul austriac din cauza testului COVID-19. Ce a pățit tânăra

O româncă cere despăgubiri de la statul austriac din cauza testului COVID-19. Ce a pățit tânăra

O tânără româncă stabilită în Austria cere despăgubiri statului austriac după ce s-a ales cu o rană nazală care îi sângerează frecvent în urma testului COVID-19. Potrivit presei austriece, Andreea C. și-a făcut testul pe 12 decembrie, într-o zonă special amenajată de autorități, lângă un teren de sport din orașul unde locuiește.

O româncă cere despăgubiri de la statul austriac din cauza testului COVID-19. Ce a pățit tânăra
de Gabriel Dano    |    06 Ian 2021   •   20:45

Deși după ce i s-au recoltat probe din nas, așa cum prevede procedura în cazul testelor COVID, Andreea a acuzat dureri, dar i s-a spus că acestea sunt normale. La scurt timp însă nasul i s-a umflat și a început să sângereze, scrie stiridiaspora.ro.

Tânăra a ajuns la spital și i s-au administrat antibiotice

La doar câteva zile, Andreea a mers la spital pentru un consult de specialitate. Acolo, medicii au descoperit că tânăra suferă o ”leziune mucoasă în urma testului Covid, dreapta endonasală”. I-au prescris un tratament, inclusiv antibiotice.

Totuși, nici după trei săptămâni de la incident, tânăra nu s-a făcut bine. ”Pur și simplu, situația ei nu se îmbunătățește”, a declarat presei austriece o prietenă a româncei. Aceasta a adugat că Andreea are în continuare dureri și pe 4 ianuarie 2021 a fost din nou la spital. Mai exact, pentru a treia oară din 18 decembrie până acum.

Andreea cere 5.000 de euro despăgubiri

După ce s-a consultat cu familia și apropiații, Andreea a apelat la un avocat și este hotărâtă să ceară despăgubiri autorităților.

”Vom cere 5.000 de euro despăgubiri pentru durere și suferință plus orice costuri ulterioare ale procesului”, a spus Astrid Wagner, avocata româncei.

Aceasta consideră că autoritățile landului Austria Inferioară sunt responsabile de suferința clientei sale.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close