Antena 3 CNN Actualitate Românii care pot primi bani de la primării. Sumele se ridică până la 3.000 de lei

Românii care pot primi bani de la primării. Sumele se ridică până la 3.000 de lei

Mulți români pot primi bani de la stat, însă nu știu lucrul acesta, motiv pentru care nici nu depun cerere. Iar sumele nu sunt deloc mici. Pot ajunge chiar până la 3.000 de lei.

Românii care pot primi bani de la primării. Sumele se ridică până la 3.000 de lei
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    04 Mai 2024   •   00:00

În ultima vreme, Coaliția de guvernare a acordat fel și fel de beneficii românilor, prin care vor să îi ajute, în special pe cei aflați în situații vulnerabile, să ducă un trai mai bun.

Cardurile de alimente, cardurile de anergie sau pachetele cu alimente sunt doar câteva exemple de ajutoare acordate de statul român cetățenilor vulnerabili. 

De data aceasta nu este vorba doar despre persoanele care duc un trai greu, ci despre românii, din diferite localități, ale căror primării au decis oferirea unui premiu pentru cuplurile care împlinesc o anumită vârstă de la căsătorie.

Așadar, cuplurile care locuiesc în special în orașele mari, pot primi diplome și premii în bani dacă sunt căsătorite de mulți ani. În majoritatea cazurilor, aceste premii se acordă celor care împlinesc 50 de ani de căsătorie, însă există și excepții care oferă bani atât la împlinirea a 25 de ani, cât și la 75 de ani de căsătorie. 

În 1993, Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie prin care ziua de 15 mai este declarată „Ziua internaţională a Familiilor”. Un an mai târziu, Guvernul României decide marcarea acestui eveniment internaţional prin sărbătorirea, la jumătatea lunii mai, a „Zilei familiei în România”.

În acest context, mai multe dintre primăriile din țara noastră au stabilit să marcheze acest eveniment, inclusiv prin acordarea de diplome și premii în bani cuplurilor ce împlinesc mulți ani de conviețuire, scrie avocatnet.ro.

De exemplu, se acordă 500 de lei și o diplomă prin care este marcat acest eveniment familiilor ieșene care au împlinit 50 de ani de căsătorie. În schimb, tot pentru împlinirea a 50 de ani de căsătorie, în Oradea și Cluj-Napoca, premiul în bani care se acordă are valoarea de 1.000 de lei.

În Capitală, pe de altă parte, familiile care împlinesc 25, 50 sau 75 de ani de căsătorie pot primi o diplomă, dar și premii, astfel. Premiul pentru împlinirea a 25 de ani de căsătorie este de 1.000 de lei, pentru împlinirea a 50 de ani de căsătorie - 1.500 de lei, iar pentru împlinirea a 75 de ani de căsătorie - 3.000 de lei.

Românii care vor să solicite premiul pentru o căsnicie îndelungată trebuie să aibă domiciliul în localitatea respectivă (în unele cazuri, doar unul dintre soți trebuie să locuiască acolo) și să poată demonstra perioada petrecută împreună prin intermediul unui certificat de căsătorie.

×
Subiecte în articol: casatorie primarie
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close