Antena 3 CNN Economic Vor fi încărcate din nou cardurile de energie? Răspunsul MIPE pentru toți beneficiarii

Vor fi încărcate din nou cardurile de energie? Răspunsul MIPE pentru toți beneficiarii

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat, în urmă cu câteva zile, că valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită.

Vor fi încărcate din nou cardurile de energie? Răspunsul MIPE pentru toți beneficiarii
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandra Pandrea / Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Apr 2024   •   14:00

”Cardurile de energie pot fi folosite până la data de 31 mai 2024 pentru plata facturilor sau pentru cumpărarea de materiale pentru încălzire”, anunța MIPE zilele trecute. 

"Prelungim valabilitatea cardurilor de energie, până la 31 mai 2024.

Este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe.

Pentru că 1,1 milioane beneficiari încă mai au bani pe carduri, era vital să luăm această decizie pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească", preciza și Marcel Boloş.

Această veste a fost însă înțeleasă greșit de mulți beneficiari ai cardurilor de energie, care au crezut că acestea vor fi alimentate cu o nouă tranșă de bani.

Trebuie subliniat însă că MIPE a prelungit doar valabilitatea actualelor carduri și nu a programului în sine. Asta înseamnă că sumele necheltuite de pe carduri vor mai putea fi folosite până la data de 31 mai 2024, nu că vor fi încărcate cu noi fonduri. 

În urma unei solicitări a jurnaliștilor de la DCBusiness, Ministerul Energiei și Fondurilor Europene a explicat ce se va întâmpla cu cardurile de energie în perioada următoare. 

”Având în vedere prevederile Ordonanței de Urgență nr. 166/2022 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, suportat parțial din fonduri externe nerambursabile, valabilitatea cardurilor de energie este până la data de 31 mai 2024. Sumele disponibile pe cardurile de energie pot fi utilizate până la data de 31 mai 2024”.

În ceea ce privește continuarea programului, MIPE nu exclude această variantă: 

”Referitor la problema cardurilor de energie, o decizie urmează să fie luată în perioada următoare la nivelul Guvernului”. 

Cu alte cuvinte, beneficiarii trebuie să mai aștepte o perioadă decizia Executivului pentru a afla dacă se vor bucura de ajutorul pentru încălzire și în următorul sezon rece. 

×
Subiecte în articol: carduri energie MIPE
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close