Antena 3 CNN Actualitate Românii, îngroziţi după ce apele învolburate le-au tulburat liniştea: ''Teroare, copiii speriaţi, suntem în ultimul hal!''

Românii, îngroziţi după ce apele învolburate le-au tulburat liniştea: ''Teroare, copiii speriaţi, suntem în ultimul hal!''

Viiturile de cod roşu au băgat în alertă de gradul zero autorităţile din mai multe judeţe. La Sibiu, zeci de pompieri căută de mai multe ore o fetiţă de numai cinci ani care a fost luată de apele învolburate ale râului Cibin în timp ce se juca pe mal. De asemenea, în judeţul Bistriţa, 14 adulţi și șase copii au fost evacuați din casele măturate de ape. Printre cei mici, și un bebeluș.

Românii, îngroziţi după ce apele învolburate le-au tulburat liniştea: ''Teroare, copiii speriaţi, suntem în ultimul hal!''
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2020   •   15:10

În toată ţara însă ploile torenţiale au făcut ravagii: au dărâmat case, au rupt drumuri si au lăsat în urmă doar suferintă. Iar dezastrul nu se opreşte aici. În continuare sunt aşteptate furtuni, vijelii şi ploi torenţiale.

Natura s-a dezlănţuit la Rodna, în judeţul Bistriţa-Năsăud. După o ploaie torenţială de câteva zeci de minute, 20 de localnici, printre care şi un bebeluş, au avut nevoie de ajutorul pompierilor.

Peste 30 de case au fost devastate de potop şi în localitatea Sânmiclăuş din judeţul Alba. Puhoaiele au măturat totul în cale şi au luat animalele din curţi

''Într-o clipă a crescut şi a intrat în casă. Apa era sus la geam. A intrat şi pe aici şi pe aici. Teroare, copiii speriaţi, suntem în ultimul hal!'', povesteşte o localnică cu lacrimi în ochi.

Apele s-au revărsat şi în judeţul Suceava. Zeci de gospodării și beciuri au fost umplute cu apă, iar oamenii au fost nevoiţi să improvizeze baraje în fața porților ca să oprească viitura.

La Sibiu, apele învolburate ale râului Cibin au luat de pe mal o fetiţă de cinci ani, care se juca cu o prietenă mai mare. Pompierii au căutat copilul pe o distanţă de trei kilometri, dar nu l-au găsit incă.

Şi localitatea Lipovăţ din Vaslui a fost lovită de viitură. Pârâul Horoiata a ieşit din matcă şi a inundat peste 40 de gospodării şi mai multe terenuri agricole.

La Rusca, în Caraş Severin, apele au paralizat circulaţia pe străzi, iar traficul pe DJ 608 a fost oprit pentru aproximativ 30 de minute. Iar în Teregova, apele venite de pe versanţi au inundat opt curti şi un drum.

În localitatea Valea Vișeului din judeţul Maramureş, zonă aflată sub cod roşu de inundaţii, oamenii au făcut un dig din saci cu nisip pentru a se apăra.

Din cauza ploilor abundente, autoritățile au emis o serie de atenţionări şi pe râurile din regiunea Cernăuți. În același timp, locuitorii raionului Noua Suliță sunt pregătiți pentru evacuare.

 

 

 

×
Subiecte în articol: ploi inundatii teroare viituri
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close