Antena 3 CNN Actualitate România - SUB ZĂPADĂ în martie. NINSORI în toată țara până mâine noapte

România - SUB ZĂPADĂ în martie. NINSORI în toată țara până mâine noapte

România - SUB ZĂPADĂ în martie. NINSORI în toată țara până mâine noapte
de O.P.    |    S.T.    |    26 Mar 2013   •   21:30

În toate regiunile ţării, inclusiv în zona Capitalei, va mai ninge, temporar, până miercuri la 23.00, iar în sud-estul ţării şi la munte vântul va sufla cu viteze de până la 40-50 de kilometri pe oră, potrivit unei informări emise marţi seară de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit informării valabile de marţi, ora 20.00 până miercuri, ora 23.00, în acest interval, va mai ninge, temporar, în toate regiunile, inclusiv în zona Capitalei. Totodată, în noaptea de marţi spre miercuri şi în prima parte a zilei de miercuri, în sud-estul ţării şi la munte, vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 40-50 de kilometri pe oră, se precizează în aceeaşi informare.
 
Ion Sandu, directorul ANM, a precizat, că stratul de zăpadă din Bucureşti va atinge încă 5-6 centimetri, dar fără viscol. Spre sfârşitul săptămânii, temperatura va creşte şi va ajunge duminică la 20 grade Celsius.

Meteorologii au și vești bună însă, anunțând pentru perioada 30 martie - 2 aprilie temperaturi cuprinse între 14 și 17 de grade, după care vremea va intra într-un proces de încălzire.


Avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol a fost ridicată marţi, la ora 11.00, Bucureştiul şi 16 judeţe din sudul şi sud-estul ţării fiind avertizate cu cod galben, valabil până la ora 20.00.



CLICK AICI pentru a putea vedea starea actualizată a drumurilor

CLICK AICI pentru a vedea IMAGINI LIVE cu ceea ce se petrece în oraşele aflate sub atenţionare meteo


Chiar dacă meteorologii au anunţat retragerea avertizării cod portocaliu, s-au întâmplat şi incidente neplăcute din cauza zăpezii: un microbuz cu 17 persoane la bord s-a răsturnat, marţi, pe DN 2 B, în localitatea buzoiană Bentu, după ce a derapat din cauza zăpezii, o femeie fiind rănită în urma accidentului, scrie Mediafax.
  
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Buzău, comisar-şef Florina Crucianu, accidentul s-ar fi produs, din primele date, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo, în zonă ningând puternic.
  
Microbuzul în care se aflau 16 pasageri şi şoferul se îndrepta dinspre Buzău spre Galaţi în momentul în care a derapat şi a ajuns în afara şoselei, unde s-a răsturnat.

Lista aeroporturilor care au probleme din cauza vremii:




De teamă că haosul din iarnă se va repeta, autorităţile au impus restricţii de trafic, iar şcolile s-au închis pentru o zi.

În plus, frontiera cu Ungaria s-a închis pentru TIR-uri încă de aseară, iar cei care vor să tranziteze teritoriul românesc dinspre Bulgaria sunt opriţi la vamă.

Luni noaptea, sute de tiruri au fost oprite în vama Borş, din cauza ninsorilor cu care se confruntă Ungaria.



În Suceava, pe timpul nopţii, după o oră de ninsoare, s-a depus un strat de zăpadă de câţiva centimetri. Pe şoseaua de centură, poliţiştii au oprit traficul greu pentru a uşura intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Codul portocaliu s-a instalat luni noaptea şi în staţiunile de pe Valea Prahovei. La Buşteni şi Sinaia a început să ningă de aseară, iar azi noapte, temperaturile au scăzut până la minus 4, minus 5 grade Celsius. 

CFR Călători avertizează pasagerii că trenurile ar putea avea întîrzieri. Iar veştile de vreme rea nu se opresc aici.

Meteorologii spun că ne aşteaptă cel puţin două zile de iarnă iar avertizarea de vreme rea ar putea fi extinsă.





×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close