Antena 3 CNN Actualitate Romprest anunță Primăria Sectorului 1 că nu va deszăpezi străzile

Romprest anunță Primăria Sectorului 1 că nu va deszăpezi străzile

Străzile din Sectorul 1 al Capitalei ar putea rămâne nedeszăpezite, din cauza datoriilor către Romprest.

Romprest anunță Primăria Sectorului 1 că nu va deszăpezi străzile
Sursa foto: Hepta/Alexandra Pandrea
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2021   •   09:59

Romprest „va asigura exclusiv activitatea manuală de curățare a zăpezii și gheții, care va fi prestată în baza unui Program drastic diminuat, având în vedere lipsa totală a finanțării. Acest program va cuprinde exclusiv operațiunea manuală de curățare a zăpezii și gheții în stații de transport în comun, refugii, trotuare școli (în limita a 200 mp) și treceri de pietoni”, transmite operatorul de salubritate.

Conform notificării Romprest, Primăria Sectorului 1 a acumulat datorii pentru serviciul de salubrizare în valoare de 129.520.180,06 lei, reprezentând facturile emise și neplătite în perioada iulie-mai 2021. Până ieri, penalitățile contractuale pentru neplată acestor facturi se ridica la 25.598.908,85 lei.

Consilierul local PNL Dan Podaru a depus o plângere penală împotriva primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, pentru că edilul le-ar fi ascuns consilierilor, în aprilie, la votarea bugetului, arieratele, datoriile neplătite mai vechi de 30 de zile.

„În momentul în care ascunzi sume de bani și datorii și bugetul Primăriei este construit greșit, este fals din luna aprilie, în acest moment Primăria a rămas fără bani. Este o situație gravă, abuzivă, ilegală și toate instituțiile statului, Poliție, Procuratură, serviciile secrete trebuie să intervină. Suntem în secolul XXI, în București, o capitală europeană, unde așa ceva nu se poate tolera. Este mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu, o dictatură, la nivelul Primăriei Sectorului 1. Este inadmisibil”, a declarat consilierul local Dan Podaru.

×
Parteneri
Lista noilor stațiuni turistice atestate în România
x close