Antena 3 CNN Actualitate Rusia se închide | Aeroflot, prima companie aviatică din Rusia, mai zboară într-o singură țară din lume

Rusia se închide | Aeroflot, prima companie aviatică din Rusia, mai zboară într-o singură țară din lume

Aeroflot, cea mai mare companie aeriană comercială din Rusia, își suspendă, din data de 8 martie, toate cursele externe, cu o singură excepție.

Rusia se închide | Aeroflot, prima companie aviatică din Rusia, mai zboară într-o singură țară din lume
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Mar 2022   •   17:57

Excepția este Minsk, capitala statului vecin, Belarus.

Teritoriul acestei republici ex-sovietice a fost folosit de trupele ruse în lansarea invaziei în Ucraina.

Anunțul suspendării tuturor curselor externe Aeroflot - cu excepția celor spre capitala belarusă - a fost făcut sâmbătă de agenția rusă de stat RIA.

Conform sursei citate, din data de 6 martie pasagerii care și-au achiziționat bilete dus-întors nu se vor mai putea îmbarca pe cursele internaționale, în cazul în care plecarea este programată începând cu data de 8 martie.

Măsura ar viza "reducerea riscului ca pasagerii să nu se mai poată întoarce în Rusia cu zborul pentru care și-au luat bilet".

CNN notează că decizia Aeroflot vine după ce acest transportator aerian a fost eliminat, joi, din sistemul global de distribuție.

Anterior, majoritatea statelor vestice și-au închis spațiul aerian pentru avioanele ruse.

RIA mai transmite că, după Aeroflot, și companiile locale Rossiya (Rusia) și Aurora urmează să își anuleze cursele internaționale.
 

×
Subiecte în articol: Aeroflot Minsk
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close