Antena 3 CNN Actualitate Salariile demnitarilor rămân în vigoare. Călin Popescu Tăriceanu: „Se așteaptă legea salarizării unitare”

Salariile demnitarilor rămân în vigoare. Călin Popescu Tăriceanu: „Se așteaptă legea salarizării unitare”

Salariile demnitarilor rămân în vigoare. Călin Popescu Tăriceanu: „Se așteaptă legea salarizării unitare”
Sursa foto: Foto: Facebook
27 Mar 2017   •   14:18

Coaliția de guvernare a decis ca salariile demnitarilor să rămână în vigoare. Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, luni, că s-a decis să se aștepte legea salarizării unice, care va rezolva toate problemele legate de diferențele de salarii din instituțiile publice.

”Legea salarizării unitare va rezolva aceste probleme, de sus până jos, de la președinte, președinții Camerelor, prim-ministru, Guvern și mergând până la cei cu salariul minim pe economie”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, după ședința coaliției, întrebat când va respinge Parlamentul Ordonanța dată de Gabriel Oprea și care dubla salariile demnitarilor.

Tăriceanu a explicat și de ce majoritatea nu mai merge înainte cu respingerea Ordonanței: ”Nu facem decât un exercițiu de peticire a actualului sistem de salarizare, deficitar. Diferite instituții și-au dat legi speciale de salarizare, iar diferențele sunt foarte mari” a spus Tăriceanu.

În urma deciziei, președintele, premierul, șeful Executivului, șefii Parlamentului și miniștrii rămân cu salarii care ajung la peste 20.000 de lei, lunar.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close