Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alexandru Rafila: ”De 5 zile avem cea mai mică rată de infectare din ultimul timp”. Măsurile propuse pentru prevenirea valului 5

Alexandru Rafila: ”De 5 zile avem cea mai mică rată de infectare din ultimul timp”. Măsurile propuse pentru prevenirea valului 5

Alexandru Rafila, deputat PSD și propunerea pentru funcția de ministru al Sănătății în noul guvern de coaliție, a declarat că rata de infectare a scăzut considerabil în ultimele zile, dar acesta a făcut și câteva recomandări cu privire la gestionarea pandemiei, în contextul posibilei apariții unui nou val de infectări.

Alexandru Rafila: ”De 5 zile avem cea mai mică rată de infectare din ultimul timp”. Măsurile propuse pentru prevenirea valului 5
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    23 Noi 2021   •   11:18

”Urmează ca în cursul săptămânii, joi - vineri, să facem preluarea de mandat”, a spus Alexandru Rafila.

Deputatul PSD a fost întrebat care este de fapt problema cu PNRR, iar acesta a afirmat că nu este neapărat vorba despre o problemă, ci de faptul că trebuie să fie puse la punct anumte teme importante, mai ales în ceea ce privește Sănătatea.

”Nu e nicio problemă. E vorba de conținutul PNRR pe Sănătate. Nu e vorba de probleme, e vorba de o punere la punct legată de temele importante din acest moment”, a explicat Rafila.

Alexandru Rafila a dat câteva recomadări cu privire la cum ar trebui să fie gestionată situația pandemiei, în contextul în care se anunță un val 5.

”Acum hai să vă spun din punct de vedere epidemiologic cam cum stăm. De 5 zile avem o rată de reproducere a infecției scăzută, cea mai mică din ultimul mult timp, având 0,66. Vedem când lucrurile încep să se schimbe într-un sens sau în altul.

În mod evident, primul lucru care, din punctul meu de vedere, ar trebui făcut ar fi asigurarea accesului precoce al pacienților la servicii ambulatorii și încurajarea tuturor persoanelor care sunt diagnosticate pozitive să se prezinte în primele zile la medic, pentru că aceste cazuri complicate și numărul mare de decese a fost cauzat, și asta e una din concluziile raportului OMS, de prezentarea tardivă la medic, de obicei la unitățile de primiri urgențe ale pacienților care au dezvoltat forme complicate și această prezentare tardivă a adus la creșterea numărului de decese și la supraaglomerarea secțiilor ATI.

(...) Soluțiile sunt de dezvoltare a serviciilor ambulatorii. Trebuie să avem niște discuții foarte clare, trebuie să ne ajute medicii de familie, trebuie să vedem ce facem cu ambulatoriile de specialitate și, atât cât se poate, tratamentul de administrat corect de către ambulatoriu și să terminăm cu medicația aceasta care nu are nicio legătură cu tratamentul infecției și care încă este practicat pe scară largă în România și care duce la apariția de cazuri complicate pentru că, nefiind eficient, se ajunge ca pacienții să se prezinte tardiv la medic”, a mai spus Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close