Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul care ne ajută să slăbim 30 de kilograme în şase luni. Medic: "E un paradox. Stă în stomac de două ori mai mult decât altă mâncare"

Alimentul care ne ajută să slăbim 30 de kilograme în şase luni. Medic: "E un paradox. Stă în stomac de două ori mai mult decât altă mâncare"

Un aliment arhicunoscut la români, care se prepară repede şi simplu acasă, dar se găseşte şi de cumpărat, ne ajută să slăbim considerabil, spun medicii.

Alimentul care ne ajută să slăbim 30 de kilograme în şase luni. Medic: "E un paradox. Stă în stomac de două ori mai mult decât altă mâncare"
Sursa foto: pixabay.com/carlosfs05
de Georgiana Adam    |    19 Iun 2023   •   06:00

Cunoscutul medic nutriţionist Mihaela Bilic recomandă dieta pe bază de ciorbă, în cadrul careia se poate slăbi 30 de kilograme în doar şase luni.

Numită şi "dieta omului sărac", aceasta poate fi o soluţie pentru cei care vor să scape de câteva zeci de kilograme, fără să se înfometeze. 

"Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit, pentru că are multă apă. Stomacul nu ştie să numere calorii, este impresionat doar de volum. 

Din cauza aceasta, când băgăm în stomac trei polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiţei, orez, cartof).

Dr. Mihaela Bilic: "Cantitatea de substanţă uscată dintr-o ciorbă niciodată nu depăşeşte dimensiunea unei palme"

Cantitatea de substanţă uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depăşească dimensiunea unei palme. 

Carnea, legumele, făinoasele încap într-o palmă. Când vorbim de o porţie pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme", a spus dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist.

O ciorbă, din start, ne oferă jumătate din porţie. Mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de două ori mai mult decât felul doi de mâncare. E paradoxul ciorbei.

"S-a observat la ecografie acest aspect. De la ciorbă, nu e nimic nou în nutriţie.

Dr. Mihaela Bilic: "Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin"

Eu zic că slăbeşti, în şase luni de zile, eu cred că slăbeşti, nu ştiu, poate 30 de kilograme. 

Înainte să vă duceţi să faceţi facila operaţie de tăiere de intestine, faceţi această experienţă voi pentru voi", a explicat dr. Mihaela Bilic.

"Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin", promite dr. Mihaela Bilic, potrivit stirileprotv.ro.

×
Subiecte în articol: ciorba dieta slabit mihaela bilic
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close