Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimente periculoase la care nu te așteptai să te otrăvească cu atât de multă sare

Alimente periculoase la care nu te așteptai să te otrăvească cu atât de multă sare

Alimente periculoase la care nu te așteptai să te otrăvească cu atât de multă sare
Sursa foto: Foto: Pixabay
17 Mai 2016   •   12:15

Oricat am blama consecintele negative ale sarii, aceasta esentiala pentru organism, pentru mentinerea balantei lichidelor, pentru forta muschilor si pentru buna functionare a nervilor. Dar prea multi dintre noi consuma prea multa sare, chiar si fara sa scuture solnita.

Recomandarea ideala in ceea ce priveste consumul zilnic de sare este de aproximativ cinci grame pe zi, insa unii dintre noi consuma de la 12 grame in sus. Surprinzator este ca excesul de sare nu provine neaparat din solnita, asadar nu o adaugam voluntar in mancare, ci vine „la pachet”, in diverse produse alimentare.

Semipreparatele – sunt mancaruri la indemana oricui are un program incarcat, adica multora dintre noi. Insa o singura portie de pui pane semipreparat poate contine aproape 8 grame de sodiu, cu alte cuvinte, peste limita recomandata pe zi, dar intr-o singura masa.

Cerealele – asociem aceste produse cu fibre si carbohidrati cu eliberare lenta, adica cu nutrienti buni pentru sanatate. Dar daca citim cu atentie etichele, unele produse tip cereale sau musli contin pana la 2,5 grame de sare pe 100 de grame (si prea putini mancam doar 100 de grame la o masa)

Legumele la conserva – legumele inspira si chiar ofera sanatate, dar atat timp cat sunt proapete. Cele la conserva contin multa sare tocmai pentru a le pastra gustul mai mult timp.

Citiți continuare pe lyla.ro.

×
Subiecte în articol: sare alimente
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close