Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul banal cu beneficii surprinzătoare. Ajută în prevenirea cancerului şi protejează vederea 

Alimentul banal cu beneficii surprinzătoare. Ajută în prevenirea cancerului şi protejează vederea 

Alimentul banal cu beneficii surprinzătoare. Ajută în prevenirea cancerului şi protejează vederea 
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Iul 2018   •   11:13

Specialiştii germani în biologie celulară vegetală de la Universitatea din Köln au descoperit recent prezenţa în boabele de porumb a unor substanţe derivate ale acizilor arahidic şi palmitic, extrem de importante pentru sănătatea organismului.

Porumbul este bogat în acizi graşi nesaturaţi (85 - 90%), conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi fibre. Chiar dacă prin fierbere îşi pierde din substanţele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează, scrie Agerpres.

Are efect împotriva stresului fiind bogat în vitaminele din grupa B, mai ales în vitamina B1, care are acţionează asupra funcţionării sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii.

Protejează vederea, datorită zeaxantinei pe care o conţine. Ajută la menţinerea capacităţilor cognitive şi încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 10%, datorită conţinutului mare de tiamine. Ajută la întărirea sistemului imunitar şi la prevenirea cancerului de colon. Influenţează în bine starea de spirit. Vindecă răceala prin conţinutul de vitamina A.  Este recomandat în alimentaţia bolnavilor de diabet.

Tratează ulcerul gastric şi duodenal, împreună cu sunătoarea sau cu mierea de albine. Căderea excesivă a părului poate fi stopată prin masaje ale scalpului cu ulei de porumb. Acest ulei e un adevărat elixir pentru suferinzii de cardiopatie ischemică. Este recomandat să consumăm porumbul fiert simplu, nu alături de alimente cu conţinut mare de calorii

 

×
Subiecte în articol: porumb beneficii
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close