Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Armata Statelor Unite a descoperit momentul potrivit pentru a bea cafeaua

Armata Statelor Unite a descoperit momentul potrivit pentru a bea cafeaua

Armata Statelor Unite a descoperit momentul potrivit pentru a bea cafeaua
22 Iun 2018   •   15:09

Dacă vă place cofeina puteți crede că nu este niciodată un moment greșit pentru a bea cafea, dar un nou studiu arată că există de fapt un moment potrivit pentru a obține cele mai multe beneficii.  
  
Cercetătorii din Armata Statelor Unite au elaborat un algoritm care face recomandări personale pentru sincronizarea consumului de cofeină, astfel încât să puteți bea cea mai mică cantitate de cafea pentru a atinge nivelul maxim de vigilență, a raportat LiveScience. 

Studiul a constatat că algoritmul a ajutat oamenii să-și crească nivelul de energie cu până la 64%, fără a consuma mai multă cofeină decât în mod obișnuit. Pe de altă parte, studiul a arătat și că având ajutorul programului de dozare potrivit, oamenii ar putea reduce consumul de cafeină cu pană la 65% și totuși să atingă efectul de energie maximă. 

 "Am dezvoltat algoritmi care funcționează împreună și ne permit, în esența, să determinăm, la nivel individual, când și câtă cofeină ar trebui să bea cineva pentru a obține performanța maximă la timpul dorit, pentru durata dorită”, a declarat autorul studiului Jaques Reifman, director pentru Dod Biotechnology High Performance Computing Software Applications Institute de la US Army Medical din Fort Detrick, Maryland, potrivit LiveScience. 

Noile descoperiri, publicate în Journal of Sleep Research, vor fi folosite pentru a spori beneficiile cafelei în rândul militarilor. 
  
Algoritmii vor fi de asemenea oferiți online pentru oricine dorește să îi folosească. Echipă lui Reifman intenționează să încorporeze algoritmul într-un instrument online deja existent: 2B-Alert. În prezent, 2B-Alert prezice starea dată de cafea pe bază cantității de cafeină și a somnului pe care cineva le-a avut. Potrivit LiveScience, cercetătorii speră să adauge algoritmul la instrumentul online înainte de sfârșitul anului pentru a ajuta utilizatorii să determine cel mai bun moment pentru a-și bea cafeaua. 

Sursă: Cosmopolitan 
  

×
Subiecte în articol: cafea beneficii
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close