Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Care este beneficiul cafelei pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Cafeaua stimulează acest chimism, deschide căile"

Care este beneficiul cafelei pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Cafeaua stimulează acest chimism, deschide căile"

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3, despre beneficiile consumului de cafea pentru creier.

Care este beneficiul cafelei pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Cafeaua stimulează acest chimism, deschide căile"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    11 Iul 2022   •   18:00

"Este dovedit. Sunt anumiți neurotransmițători între celulele nervoase și ele funcționează printr-un chimism. Cafeaua stimulează acest chimism, deschide căile. Nu este bine să fie o cafea foarte tare, că atunci tremuri, transpiri, bate inima mai tare", explică Prof. dr. Vlad Ciurea.

"Să fie o cafea, elementul de plăcere miros, gust, se și implementează în creier și te și stimulează. Îți face plăcere. Cafeaua pentru român și pentru ființă umană în general face foarte mare plăcere.

Nu beau multă cafea, beau două cafele pe zi, una dimineață, una după-amiază. Nu dorm la prânz. De aceea și mănânc puțin la prânz. Dimineață mănânc un mic dejun atent. Dacă mănânc la prânz, mă apucă somnul, și atunci nu mănânc.

Sunt în dezacord cu o cafea foarte tare. Pentru că organismul se obișnuiește cu acest bici. Dar biciul nu este numai pentru creier, tot organismul se biciuiește. Și apoi te obișnuiești cu nivel de drog sus. Lăsăți-l mai mediu, că să poți sa continui toată ziua", este sfatul neurochirurgului Vlad Ciurea.

Ce efect are apa băută dimineață, pe stomacul gol

"Eu beau două căni de apă cât mai alcalină posibilă, la temperatura camerei. Fără țigări, fără cafea. Urmează acea igienă personală pe care încerc să o prelungesc, să curgă asupra mea apă cât mai rece", a dezvăluit Prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3.

"În primul rând curață organismul, din toate punctele de vedere. În al doilea, umple vasele, acele tuburi. Și atunci a împins în corp tot ceea ce se numește energie. Noi avem niște substanțe în corp care trebuie să ajungă în creier.

Fac tot posibilul că în decursul zilei să beau peste 2 litri de apă. Fac tot posibilul să beau și ceai verde", a mai spus neurochirurgul.

×
Subiecte în articol: Prof. dr. Vlad Ciurea cafea creier
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close