Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Berea, mai eficientă decât paracetamolul. Studiul care îi va bucura nespus pe bărbați

Berea, mai eficientă decât paracetamolul. Studiul care îi va bucura nespus pe bărbați

Berea, mai eficientă decât paracetamolul. Studiul care îi va bucura nespus pe bărbați
Sursa foto: Foto: Pixabay
30 Apr 2017   •   20:29

După ce o echipă internaţională de oameni de ştiinţă a descifrat codul genetic al orzului, o reuşită care ar putea conduce la obţinerea unor tipuri de bere mai sănătoase şi la dezvoltarea de culturi mai rezistente la secetă, o nouă veste despre lichidul auriu provoacă bucurie în rândul bărbaților.

Două halbe de bere reprezintă un ”medicament” mai eficient împotriva durerii decât paracetamolul, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Greenwich, care avertizează totuşi că această băutură trebuie consumată cu moderaţie, informează independent.co.uk.

Dacă vă doare capul, aveţi impresia că încăperea în care vă aflaţi se învârte şi stomacul vă dă senzaţia că ”se clatină”, ideea de a lua un analgezic pare una destul de bună.

Însă, potrivit unui nou studiu, există un remediu mai eficient.

Şi nu doar pentru starea de mahmureală - potrivit acestui studiu, două halbe de bere sunt mai eficiente în calmarea durerii decât un analgezic clasic.

Nu este clar deocamdata daca alcoolul reduce durerea prin influentarea receptorilor cerebrali sau prin diminuarea sentimentului de anxietate, facandu-i pe oameni sa isi spuna ca "durerea nu mai este atat de puternica".  
 

 

×
Subiecte în articol: bere paracetamol
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close