Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce ți se întâmplă când mănânci un ou în fiecare zi

Ce ți se întâmplă când mănânci un ou în fiecare zi

Sunt bogate în fier, proteine, aminoacizi și antioxidanți și sunt ieftine și rapide de gătit. Ouăle sunt ouă. Dar, ce se întâmplă dacă mănânci unul în fiecare zi?

Ce ți se întâmplă când mănânci un ou în fiecare zi
Sursa foto: Pixabay
19 Mar 2020   •   09:03

Multă vreme s-a crezut că prea multe ouă mâncate te va duce în situația în care vei avea un colesterol ridicat, dar Dr. Frankie Phillips, dietetician al British Dietetic Association, a declarat pentru indy100.com:

”Nu există o limită oficială a numărului de ouă pe care le puteți mânca într-o zi, dar o porție rezonabilă ar fi două ouă. În doar două ouă fierte, prăjite ori făcute omletă veți obține 12g de proteine, precum și cantități utile de vitamine AD și B, iod și seleniu” a spus Dr. Frankie Phillips.

„Dacă veti consuma ouă cu o sursă de vitamina C, cum ar fi sucul de portocale pur, asta va ajuta la absorbția fierului din ouă”, a mai spus el.

Potrivit Healthy Food House, un ou consumat pe zi vă poate da un boost sistemului imunitar, poate ajuta la refacerea pielii și a oaselor.

”Ca orice aliment, ouăle au calorii, astfel că, atunci când sunt consumate în exces, ele produc un dezechilibru dietetic”, a mai spus dr. Phillips.

×
Subiecte în articol: oua Frankie Phillips
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close