Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ceapa și usturoiul verde pot dăuna organismului dacă nu sunt consumate corespunzător | Momentul în care nu e bine să le mănânci

Ceapa și usturoiul verde pot dăuna organismului dacă nu sunt consumate corespunzător | Momentul în care nu e bine să le mănânci

În special primăvara, ceapa și usturoiul verde sunt la mare căutare. Aceste legume sunt sănătoase și pot contribui la stare de bine a organismului doar dacă sunt consumate corespunzător.

Ceapa și usturoiul verde pot dăuna organismului dacă nu sunt consumate corespunzător | Momentul în care nu e bine să le mănânci
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2024   •   06:00

În ciuda beneficiilor pe care le au ceapa și usturoiul verde, puțini știu că acestea pot deveni periculoase dacă sunt curățate și lăsate să stea câteva ore înainte de a fi consumate.

Cercetătorii au descoperit că în momentul în care sunt tăiate și curățate, ceapa și usturoiul “absorb” bacteriile și virușii din mediul înconjurător.

Astfel, în cazul în care ceapa și usturoiul nu sunt consumate la masă, trebuie aruncate. Acestea nu se păstrează pentru a doua zi, sau pentru “mai târziu”, deoarece devin deosebit de periculoase pentru organism, chiar dacă sunt ținute în pungă, în frigider.

Dacă sunt consumate mai târziu, ceapa și usturoiul pot provoca infecții stomacale din cauza excesului de secreție biliară și chiar intoxicații puternice. 

Proprietăți ceapă verde 

  • Îmbunătățește vederea

Ceapa verde conține carotenoide, inclusiv vitamina A, luteină și zeaxantină, elemente ce au un rol foarte important pentru a menține ochii sănătoșii.

  • Ceapa verde in dietă

Ceapa verde are un conținut scăzut de calorii, dar și un aport ridicat de nutrienți, motiv pentru care aceasta este indicată dietele de slăbit. Ceapa verde oferă, de asemenea, 10% din necesarul zilnic de fibre care ajută digestia și oefră sațietate.

  • Ajută la creșterea imunității

Printre multiplele beneficii aduse de consumul de ceapă verde se numără și acela că ajută la creșterea imunității.

  • Sănătatea oaselor

Cum aeapa verde conține vitaminele C și K, aceste două oferă beneficii pentru sănătatea oasoasă. Vitamina C ajută la sintetizarea colagenului care menține oasele puternice, în timp ce vitamina K ajută organismul să utilizeze calciul necesar pentru menținerea densității osoase.

  • Sănătatea și frumusețea pielii

Ceapa verde este ideală şi pentru cei care au afecţiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf.

Proprietăți usturoi verde

  • Detoxofiere

Consumul de usturoi verdepoate ajuta la detoxifierea metalelor grele din organism. La doze mari, s-a demonstrat că compușii cu sulf din usturoi protejează împotriva leziunilor organelor cauzate de toxicitatea metalelor grele.

  • Poate reduce tensiunea arterială

Bolile cardiovasculare, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale, sunt printre cele mai grave afecțiuni, iar tensiunea arterială ridicată sau hipertensiunea arterială este unul dintre cei mai importanți factori motori ai acestor boli. Studiile efectuate de cercetători au descoperit că suplimentele de usturoi au un impact semnificativ asupra reducerii tensiunii arteriale la persoanele cu tensiune arterială crescută

  • Poate preveni apariția bolilor neurologice

Deteriorarea oxidativă a radicalilor liberi contribuie la procesul de îmbătrânire. Usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului împotriva daunelor oxidative. S-a demonstrat, potrivit studiilor, că dozele mari de suplimente de usturoi cresc enzimele antioxidante la om, precum și că reduc semnificativ stresul oxidativ la cei cu tensiune arterială ridicată. Efectele combinate asupra reducerii colesterolului și a tensiunii arteriale, precum și a proprietăților antioxidante, pot reduce riscul de boli comune ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer și demență.
 

 

 

×
Subiecte în articol: ceapa verde usturoi beneficii
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close