Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Criză acută de medici în spitalele din România, în special în oraşele mici şi în mediul rural

Criză acută de medici în spitalele din România, în special în oraşele mici şi în mediul rural

România trece, în continuare, printr-o criză acută de medici. Cele mai mari probleme sunt înregistrate în oraşele mici, dar şi la ţară.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Aug 2023   •   17:14

România se confruntă cu o criză acută de medici în orașele mici sau comune,  și asta pentru că majoritatea aleg să lucreze în Capitală sau marile orașe. La singurul spital din Drobeta Turnu Severin care dispune și de o unitate de primiri urgențe mai este nevoie de 20 de medici.

"Avem specializări deficitare, precum: imagistică,  UPU, neonatologie. Fix la specializările cele mai important lipsesc medici. Noi am făcut toate cele necesare, am scos posturi la concurs, dar cei mai mulți medici se orientează spre spitale private", a declarat Elena Boli, purtător de cuvânt SJU Drobeta-Turnu Severin.

Probleme sunt și la Spitalul Municipal din Orșova, unde lipsesc 15 medici.

Citește și: "Predaţi-vă!". Apel pentru criminali şi ipoteza de anchetă a profesorului Tudorel Butoi pentru crima din parcul din Mangalia

"Majoritatea medicilor își doresc să ajungă în spitale mari, ceea ce nu este neapărat de condamnat, este normal să fie așa pentru împlinirea profesională", a precizat Adrian Cican, manager Spitalul Municipal Orșova.

Criza medicilor și a asistentelor este acută mai ales în cazul specializărilor vitale, cum sunt terapia intensivă și chirurgia. Potrivit statisticilor, peste jumătate dintre doctorii din România lucrează în București și alte cinci județe.

×
Subiecte în articol: medici de negăsit mediu rural
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close