Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum ne ferim de toxiinfecția alimentară. Semnele care te duc direct la doctor

Cum ne ferim de toxiinfecția alimentară. Semnele care te duc direct la doctor

Suntem în perioada concediilor și pe lângă faptul că trebuie să ne protejăm de Covid, aveți mare atenție și unde mâncați. Medicul infecționist Adrian Marinescu a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” cum recunoaștem o enterocolită, dar și cum ne putem vindeca.

Cum ne ferim de toxiinfecția alimentară. Semnele care te duc direct la doctor
de Andreea Cigolea    |    26 Aug 2020   •   10:15

Tot acum aflăm și pericolul din alimentele alterate, dar și simptomele unei toxiinfecții alimentare, care ne duc la medic.

Din fericire în momentul în care suntem în plină pandemie măsurile de prevenție pe care le ținem în fiecare zi ne ajută să scăpăm de bolile infecțioase, cum ar fi toxiinfecțile alimentare, adică enterocolitele. Regulile de igienă ne ajută să scăpăm de aceste boli infecțioase.

Cum ne ferim de toxiinfecția alimentară 

- igiena mâinilor 
- grijă unde/ce mâncăm 

Riscurile consumului de alimente alterate apar în special dacă avem extreme de vârstă, acolo unde riscul de cocmplicații, cum ar fi deshidratarea există. Pentru cei ce nu au probleme infecția ar trebui să treacă destul de ușor, poate ține de la câteva ore până la 24 de ore. Dacă apar forme mai severe, trebuie să ajungem la medic. La o formă ușoară trebuie să ne hidratăm și să folosim un tratament simptomatic.

Simptomele unei toxiinfecții alimentare 

- diaree
- greață și vărsături
- febră
- stare generală proastă

Momentele în care apare simptomatologia variază, poate fi vorba de câteva ore sau câteva zile. Este important ca din momentul în care ai simptomatologia, dacă lucrurile nu se rezolvă rapid să ne prezentăm la medic. Cele mai periculoase alimente alterate sunt laptele, brânzeturile, ouăle sau carnea. Acestea se alterează cel mai repede. Fructele și legumele trebuie întodeuna spălate. 

Sfat de Sănătate. Cum ne ferim de toxiinfecția alimentară. Acestea sunt semnele la care trebuie să fiți atenți

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close