Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Deshidratarea și expunerea la soare, risc de șoc termic care poate fi fatal pe caniculă

Deshidratarea și expunerea la soare, risc de șoc termic care poate fi fatal pe caniculă

Deshidratarea apare extrem de des în perioada caniculară și ne poate pune viață în pericol. Setea este primul semn că suntem deshidratați când este caniculă.

Deshidratarea și expunerea la soare, risc de șoc termic care poate fi fatal pe caniculă
de Andreea Cigolea    |    29 Iul 2021   •   14:09

O deshidratare ușoară pe care mulți o simțim zilele acestea în care suferim de caniculă, poate provoca, de asemenea, și o gura uscata, dureri de cap, oboseala și lipsa de energie. Un alt simptom comun este senzația de slăbiciune în picioare. Daca urinați mai puțîn de 3-4 ori pe zi și eliminați cantități mici de urina, atunci e posibil să fiți ușor deshidratat.

Deshidratarea moderata ne scade tensiunea, modifica nivelul de electroliți în special sodiu și potasiu, avem tulburări de ritm cardiac, scade perfuzia renala și apare riscul de insuficienta renala acuta. Semnele deshidratării severe sunt recunoscute printr-o stare de confuzie sau dezorientare, buze albastre și pulsul, dar și respirația devin rapide.

Deshidratarea severa este periculoasă și necesita urgent îngrijiri medicale. E important să știm că deshidratarea și expunerea la soare duc la riscul de apariție a socului termic care poate fi fatal. Poate vă întrebați și de ce temperatura reala măsurată afara de termometrele meteo este diferita fata de cea resimțită. Ei bine din cauza umidității și a faptului că toate clădirile din orașele în care locuim, refelecta căldură.

×
Subiecte în articol: canicula
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close