Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dezvăluri halucinante în scandalul dezinfectaților. Ce au descoperit autoritățile în spitalul CF2, în care a intrat în comă soprana Amelia Antoniu

Dezvăluri halucinante în scandalul dezinfectaților. Ce au descoperit autoritățile în spitalul CF2, în care a intrat în comă soprana Amelia Antoniu

Dezvăluri halucinante în scandalul dezinfectaților. Ce au descoperit autoritățile în spitalul CF2, în care a intrat în comă soprana Amelia Antoniu
Sursa foto: Foto: Facebook
19 Mai 2016   •   10:26

În Spitalul CF2, unde au intrat în comă soprana Amelia Antoniu și Alice Preda, s-au folosit dezinfectanți atât de slabi că s-a descoperit pioceanic și în cuva în care s-au ”sterilizat” bisturiele, au dezvăluit jurnaliștii GSP.

Într-o expertiză cerută de procurori, INML a făcut o descriere necruțătoare a felului în care Spitalul CF2 a folosit dezinfectanții aducându-și pacientele în pragul morții. Cu acest document, Amelia Antoniu și Alice Preda vor merge în câteva zile în fața instanței.

Spitalul semnase cu puțin timp înainte un contract foarte mare cu Hexi Pharma, de 376.000 de lei. Dar conducerea Ministerului Transporturilor, de care aparține spitalul CF2, susține că s-au folosit alți dezinfectanți.

„Important este să nu mai moară oameni în aceleași condiții”

Într-o intervenție la Antena 3, soprana Amelia Antoniu a declarat: „La o saptămână de la infectarea noastră în CF 2, timp care s-au făcut dezinfecții nunumărate, în 5 secții din blocul operator s-au găsit în continuare acele bacterii ucigașe”.

„Dacă s-au găsit acei dezinfectanți ai Hexi Pharma, acela poate fi considerat un punct de plecare al infectării noastre”.

„Asteptăm ca autoritățile să-și facă datoria. Important este să nu mai moară oameni în aceleași conditii și, după atâția ani, să se întâmple aceleași lucruri”, a mai precizat soprana.

În urmă cu șase ani, prim solista teatrului de operetă Amelia Antoniu a fost în stare critică după ce a contractat un virus intraspitalicesc în urma unei intervenţii chirurgicale la spitalul CF2 din Capitală.

Ministerul Sănătăţii (MS) a început o anchetă la Spitalul CF 2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise. În plus, ministrul Transporturilor Radu Berceanu l-a demis pe directorul spitalului CF 2, Constantin Tănase.
 

×
Subiecte în articol: dezinfectanti
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close