Antena 3 Actualitate Sănătate Efectele vremii înșelătoare asupra sănătății. Cum ne influențează schimbările bruște de temperatură

Efectele vremii înșelătoare asupra sănătății. Cum ne influențează schimbările bruște de temperatură

14 Feb 2019   •   12:40
Efectele vremii înșelătoare asupra sănătății. Cum ne influențează schimbările bruște de temperatură

Vremea de la acest încept de an, cu varianții mari de temperatură, poartă o parte din vină pentru numărul foarte mare de cazuri de gripă și viroze.

Specialiștii spun că trecerea de la 15 la 0 grade Celsius, în doar două zile, slăbește organismul. În plus, oamenii nu mai știu cum să se îmbrace că să țînă pasul cu aceste schimbări.

Potrivit specialiștilor, frigul și umezeala sunt factori de stres pentru organismul nostru și ne fac vulnerabili în față răcelilor și virozelor.

„Dacă nu ne protejăm, atunci ne răcim. Nu ne răcim din cauza frigurilor, ne răcim din cauza virusurilor și a bacterilor. Dar faptul că suntem expuși la frig, acesta scade imunitatea organismului, fiind un factor stresor”, a spus medicul de familie Delia Ciucă, potrivit sanatate.bzi.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close