Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă: Ne confruntăm cu tot mai multe ameninţări privind sănătatea publică

Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă: Ne confruntăm cu tot mai multe ameninţări privind sănătatea publică

Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă: Ne confruntăm cu tot mai multe ameninţări privind sănătatea publică
de S.T.    |    22 Iul 2016   •   11:13

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că sănătatea individului nu poate fi separată de sănătatea mediului, punctând că în prezent există ameninţări la sănătatea publică precum virusul Zika şi bolile provocate de alimentele necontrolate.

„Sănătatea individului nu poate fi separată astăzi de sănătatea mediului. Exemplele recente sunt sugestive. De la infecţiile cu virusul Zika până la bolile provocate de alimente necontrolate, ne confruntam cu tot mai multe ameninţări la adresa sănătăţii publice”, a precizat şeful statului, la Palatul Cotroceni, la dezbaterea „Dialog asupra politicilor de sănătate şi mediu în România”.

El a subliniat că sănătatea trebuie să fie prezentă în toate politicile.

„Dacă vrem o populaţie cu o mai bună stare de sănătate, dacă vrem mai multă siguranţă în materie de sănătate publică şi dacă vrem o societate prosperă, răspunsul este unul singur: sănătatea în toate politicile. Acest lucru presupune o abordare integrată şi interdisciplinară, care nu mai priveşte doar sănătatea individului şi a populaţiei, ci şi pe cea a ecosistemului”, a arătat Iohannis.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close