Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentele care îți provoacă foame și după ce mănânci

Alimentele care îți provoacă foame și după ce mănânci

Alimentele care îți provoacă foame și după ce mănânci
Sursa foto: Foto: freeimages.com/Zeeshan Qureshi
de M.Z.    |    02 Aug 2016   •   15:20

În caz că îţi este în continuare foame, chiar dacă ai mâncat, este posibil ca "vinovat" să fie unul dintre aceste patru alimente, informează Time în ediţia on-line.

1. Chipsuri, pâine sau biscuiţi. "Atunci când sunt consumate, aceste alimente duc la creşterea nivelului de glicemie din sânge, ceea ce va face ca organismul să producă o cantitate mai mare de insulină", a declarat Lennerz, afirmând că acest lucru va genera ulterior o senzaţie mai mare de foame.

2. Prăjituri şi dulciuri. Zahărul generează un apetit mai mare decât o fac alte surse de energie, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Yale. Practic, creierul îi va spune corpului că nu te-ai săturat, astfel că va trebui să consumi mai multă mâncare pentru a potoli această senzaţie.

3. Iaurt sărac în grăsimi. Acest aliment conţine mai mult zahăr ori carbohidraţi procesaţi, ce vor genera efectele amintite mai sus.

4. Sucurile fără zahăr şi snack-urile cu îndulcitori artificiali. Îndulcitorii transmit creierului ideea că organismul va primi o cantitate mare de energie (calorii) în viitorul apropiat. Atunci când acele calorii nu sosesc, creierul încearcă să echilibreze balanţa şi te va face să consumi mai multă mâncare pentru a compensa.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: foame mancare alimente pâine prajituri
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close